Blog

maart 10, 2020

Het belang van isolatie in pluimveestallen

“Heb je een pluimveebedrijf of plant je een nieuwe? Zorg ervoor dat u de belangrijkste richtlijnen volgt en een georganiseerde isolatie van de pluimveebedrijf plant. Vraagt ​​u zich af waarom het isoleren van pluimveestallen voordelig is? Laten we het uitzoeken.”

Gevogelte en zijn wortels

Pluimvee is de methode om de tamme vogel groot te brengen voor hun eieren en vlees. Deze vogels kunnen kip, ganzen, eenden, kalkoenen, enz. Zijn. De praktijk van pluimveehouderij wordt al enkele jaren uitgevoerd en is een integraal onderdeel van het landbouw- en landbouwsysteem in India. Pluimveehouderijtechnieken hebben een geheel nieuwe wetenschap die elke dag evolueert. India heeft een grote consumptie van eieren en vlees. Daarom staat India op de derde plaats in de eierproductie en de vijfde in de productie van kippenvlees ter wereld. De wetenschap van de landbouw en pluimveehouderij introduceert nieuwe methoden en technieken om de productiviteit van het bedrijf te verbeteren. De eieren zijn een goede bron van eiwitten en worden in de meeste metrosteden in India als verplicht ontbijt beschouwd.

Het opfokken van vogels voor eieren wordt lagen genoemd en het opfokken voor vlees wordt vleeskuikens genoemd. Zowel leghennen als vleeskuikens maken deel uit van de pluimveehouderij. Voordat u een pluimveebedrijf start, moet u met veel factoren rekening houden, zoals het vogelras, het type temperatuur dat ze nodig hebben, het soort voedsel dat op de markt verkrijgbaar is om te voeren, soorten vaccinaties (indien nodig), enz. Van al deze, één basis en belangrijkste behoefte is het creëren van een gezonde omgeving en temperatuur zodat ze geen hinder ondervinden tijdens het leggen van de eieren en het uitvoeren van activiteiten.

Voordelen van pluimveebedrijfsisolatie

Isolatie van pluimveebedrijven is de methode om de habitats van leghennen en vleeskuikens te bedekken om de temperatuur te behouden. Waarom is het belangrijk?

Handhaaft de temperatuur

De lichaamstemperatuur van de kip is naar verwachting 106 graden Fahrenheit (41 graden Celsius). De temperatuur is afhankelijk van het productietype waarvoor kippen worden grootgebracht. Het is van essentieel belang dat alle vogels, met name eierleggende vogels, in een omgeving worden gehouden waar ze kunnen helpen met voldoende temperatuur. De juiste temperatuur helpt de vogels om hun interne systeem goed te laten werken, wat resulteert in het leggen van goede eieren. De geïsoleerde schuur helpt om de temperatuur van het vogelhuis te handhaven.

Bescherming tegen UV-stralen

De opwarming van de aarde neemt snel toe, wat resulteert in uitputting van de ozonlaag. Door de slechte afscherming van de ozonlaag reflecteren schadelijke Ultra voile trays direct op aarde. Deze UV-stralen kunnen huidziekten en vele andere gevaarlijke lichaamsproblemen veroorzaken. De vogelopvang moet worden geïsoleerd om ze te beschermen tegen deze schadelijke stralen. Het waterverbruik door de vogels moet goed worden gezuiverd. Daarom wordt voorgesteld een geïsoleerde watertankmantel om de watertank te wikkelen om de tank tegen UV-stralen en andere schadelijke verontreinigende stoffen te beschermen.

Ziekte management

Het grootste probleem dat zich voordoet bij het beheer van pluimveebedrijven is de ziekte bij de vogels. Als een van de vogels een ziekte krijgt, verspreidt deze zich snel onder andere vogels. De belangrijkste bron van elke ziekte kan worden veroorzaakt door interactie met knaagdieren, insecten en andere ongewenste vliegen. De schuilplaats moet insectenwerend zijn zodat de vogels gezond blijven. Het is belangrijk om het dak en andere delen van de beschutting te beschermen tegen knaagdieren, insecten en andere ongewenste vliegen. De isolatie op daken en muren voorkomt dat het knaagdier en vliegen het asiel binnenkomen. Op deze manier zijn er minder kansen om elk type griep onder de vogels te verspreiden.

De belangrijkheid
About Suat Hoefsloot

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *