Blog

maart 4, 2020

Voordelen of voordelen van thermische isolatie

Thermische isolatiematerialen, je hebt het misschien gezien, maar je weet misschien niet wat het is. Warmte-isolatiemateriaal wordt aangebracht tussen materialen, machines of blokken om de transactie van warmte of thermische energie te verminderen. Deze isolatiematerialen zijn gemaakt van laag warmtegeleidend materiaal. Er zijn maar weinig leveranciers van thermische isolatiematerialen waarvan u het materiaal moet gebruiken.

Dus nu we ons bewust zijn van welke thermische isolatiematerialen zijn, laten we leren waarom we ze eigenlijk gebruiken.

Voordelen van thermische isolatiematerialen

Thermische isolatie verlaagt verwarmingskosten:

Voor een comfortabele woonomgeving heb je een huis of gebouw nodig dat betere thermische omstandigheden creëert. Nou, zonder de juiste materialen zijn deze bouwstenen of huizen niet volledig thermisch geïsoleerd. Wanneer deze gebieden thermisch goed worden geïsoleerd, wordt het verlies aan thermische energie met veel percentages verminderd. Dus nu het blok goed geïsoleerd is, zal het gebruik van externe warmtebron worden verminderd. Dit zal het brandstof- en stroomverbruik verminderen.

Als we dit ruwweg meten, dan kun je zien dat je met thermische isolatiematerialen ongeveer 45-60% energie bespaart.

Conditie thermisch comfort met thermische isolatie:

De luchttemperatuur is het enige dat moet worden geregeld wanneer u probeert een thermische comfortconditie te creëren. Deze comfortconditie is ook afhankelijk van de temperatuur van het omringende oppervlak. Als de kamer niet goed geïsoleerd is, zal het moeilijk zijn om het comfortniveau te regelen, zelfs als de luchttemperatuur hoog is.

Dit gebeurt wanneer de hete lucht dichtbij het koude oppervlak stroomt en tocht veroorzaakt. Met warmte-isolerend materiaal kan dit oppervlak warm worden gemaakt en dan wordt de temperatuur iets lager dan de luchttemperatuur.

Vermijd grijze vlekken die zijn ontstaan ​​door condensatie:

Allereerst, wat is deze condens hier? Dit fenomeen doet zich voor wanneer de koude muren dampen uit de omgeving beginnen te absorberen. Deze damp-aanrakende koude muur begint te condenseren en dit zal de grijze vlek op de muur achterlaten.

Als het externe thermische isolatiemateriaal nu op de muur werd aangebracht, zal deze variatie in temperatuur niet optreden. Hiermee is er geen condensatie en geen condensatie…. je hebt het idee, juist.

Prijskorting met thermische isolatie

Met de thermische isolatie maakt u de kamertemperatuur niet stabiel, maar maakt u het ook het hele seizoen comfortabel. Met isolatielaag hebt u geen verwarmingen of AC’s nodig. Zelfs als er een geval is waarin u deze wilt gebruiken, bespaart u eigenlijk veel van uw geld.

Thermische isolatie zorgt ervoor dat er geen enkele vorm van energieverlies is in het blok waarop het is aangebracht. Dus als er geen verlies van energie is, verbruiken de verwarming en de AC minder stroom om de gewenste temperatuur te bereiken. Dus het gebruik van minder AC en verwarming zal zeker te zien zijn aan uw elektriciteitskosten.

thermische isolatie
About Suat Hoefsloot

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *